Een auto huren op Ibiza

Het huren van een auto op Ibiza is de simpelste manier om je op het eiland te verplaatsen. Omdat Ibiza een relatief klein eiland is, kun je met een huurauto vrijwel overal komen in slechts een half uur tijd. Het wegennetwerk is over het algemeen erg goed.

Van tevoren regelen

Omdat een auto huren op Ibiza erg populair is onder vakantiegangers (en zeker ook nodig is wanneer je een vakantievilla huurt) raden we aan om een huurauto op Ibiza van tevoren te bespreken, dus eigenlijk al in de periode dat de vliegtickets worden geboekt. Het komt namelijk vaak voor (vooral in het hoogseizoen) dat er helemaal geen auto’s meer op het eiland te huur zijn in de periode dat je daar bent.

Via True Ibiza

Om al die risico’s te vermijden huren wij zelf altijd een auto via True Ibiza. Dan zijn wij er in ieder geval altijd van verzekerd dat er ook daadwerkelijk een auto klaar staat op het vliegveld en mocht er toch wat zijn heeft True Ibiza direct contact met het autoverhuurbedrijf zodat een probleem snel opgelost wordt. Dit wil namelijk nog wel eens misgaan bij de grotere verhuurbedrijven die minder persoonlijk met een boeking omgaan. Ik heb al vaker gezien en gehoord dat mensen op het vliegveld (in een lange rij) bij zo’n balie stonden en dat het niet voor elkaar was. En ga dan maar uitzoeken waar dat probleem zit. Niet echt een fijne start van je vakantie.

Via True Ibiza heb je dus geen last van zulke problemen. Zij werken samen met verschillende lokale autoverhuurders, waar ze een goede service krijgen en “voorrang” wat de huurder uiteindelijk ten goede komt.

Soort auto

Bij het aanvraagformulier kan je aangeven wat voor soort auto je wilt huren (Alle auto’s zijn 5-deurs, airco en car radio, kinderzitjes ja / nee) en dan stuurt True Ibiza je een prijslijst van de beschikbare auto’s voor die periode dat je naar Ibiza wil, want dat scheelt nogal per periode maar is ook afhankelijk van wanneer je de auto reserveert want hoe later, hoe duurder en hoe minder kans op daadwerkelijk gegarandeerd een auto, vooral in het hoogseizoen.