Waarom Ibizavilla “Can Dami” huren?

Zoals je vast hebt kunnen zien op het internet wanneer je op zoek gaat naar een vakantievilla, dat er genoeg vakantievilla’s te huur zijn in Ibiza. Van goedkoop tot heel duur, van het Westen tot achterin het Noorden, van klein tot heel groot, met privézwembad of met een communitypool, vrijstaand in de campo of “ingebouwd” als in een soort woonwijk, bijna elke Ibizavilla is anders en dus moeilijk te vergelijken. Belangrijk zijn dus de volgende vragen die je jezelf moet stellen om tot de juiste vakantievilla te komen:

– wat is ons (maximale) budget?
– welk gebied willen we zitten en welke gebieden vooral niet?
(dicht bij de stad en het uitgaan, centraal op het eiland of juist richting het noorden)?
– hoeveel slaapkamers hebben we nodig?
– willen we ook bij elke slaapkamer een eigen badkamer?
– een privézwembad of kunnen we ook leven met een communitypool
(betekent zwembad delen met minimaal 3 andere huizen in de buurt)
– welke stijl; hypermodern of met authenticiteit, dus een Spaanse sfeer maar wel met alle gemakken?
– moet het een kindvriendelijke villa zijn?
– is zeezicht een must? (is vaak wel veel duurder)

Wanneer je jezelf deze vragen beantwoordt wordt redelijk duidelijk wat je zoekt en zal je zien dat er veel huizen afvallen omdat er minimaal 1 of 2 van de wensen niet kunnen worden beantwoord.
Natuurlijk is het wensenlijstje voor iedereen anders maar als wij naar onszelf kijken, waarom wij heel blij zijn met Ibizavilla “Can Dami” en destijds in onze zoektocht voor deze villa hebben gekozen, is dat om de volgende punten:

Ligging

De villa ligt in het gebied Benimussa, een supercentraal gelegen gebied, maar wel in de “campo”, dus stilte en rust maar binnen 3 minuten weer op alle centrale wegen die je verbinden met de populaire stranden en leuke dorpjes en het uitgaansleven.

Wegen

Daarnaast ligt het huis in het “vlakke” gedeelte van Benimussa, wat betekent dat je de villa dus kan bereiken via de “vlakke” wegen en dus niet geconfronteerd wordt met bergweggetjes, ook wel de “dodenwegen” genoemd. Er zijn namelijk heleboel gebieden op het eiland en met name aan de westkust, die je alleen maar kan bereiken via 1 of 2 hoofdwegen die dwars door de bergen gaan waarbij je overdag al heel goed moet opletten, maar waarbij het ‘s avonds en ’s nachts ook nog eens pikdonker is wat het rijden nog moeilijker maakt, maar er dan vooral situaties kunnen ontstaan waar niet de fout bij jezelf ligt maar ontstaat bij een fout van een tegenligger wat fatale gevolgen kan hebben (wat in Ibiza helaas te vaak is voorgekomen) Voor ons dus een heel belangrijk onderdeel geweest in ons “wensenlijstje”

Indeling

Ibizavilla “Can Dami” bezit 4 (ouder)slaapkamers met ieder een eigen badkamer en eigen terrasje met in het guesthouse zelf nog 2 kinderslaapkamers erbij, dus met meerdere stellen toch allemaal privacy of indien je alleen met je eigen gezin gaat genoeg ruimte om gasten te ontvangen.

Luxe privézwembad

Een luxe privézwembad van groot formaat met groot zonneterras eromheen wat de druk van “waar moeten we vandaag nu weer naartoe” een stuk afneemt. Zeker voor de kinderen fijn, want als de kinderen de hele dag in het privézwembad aan het spelen zijn, dan is het voor de ouders meestal ook vakantie. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper om paar dagen in de Villa zelf vakantie te vieren.

De stijl

De stijl van de villa is voor iedereen verschillend maar wie voor authenticiteit, een goede sfeer en het “thuiskomen” gevoel gaat, zit met Ibizavilla “Can Dami” helemaal goed. Ook al is de villa van iemand anders, je hebt al snel het gevoel alsof je thuis bent maar dan met een privézwembad voor de deur met 30 graden en de hele dag zon! Vaak horen wij terug dat “aan het huis wennen” of “moeten acclimatiseren” bij Ibizavilla “Can Dami” bijna niet aan de orde is, het voelt gelijk vertrouwd.

Kindvriendelijk

Indien het kindvriendelijk moet zijn ben je ook om die reden bij Ibizavilla “Can Dami” aan het juiste adres, natuurlijk moet je altijd opletten maar aangezien wij zelf 2 jonge kinderen hebben (nu 4 en 7) is ons huis destijds ook ingesteld op “kindvriendelijk en veilig” zonder dat het de inrichting of sfeer heeft aangetast. Vooral de lay-out(de indeling) van het huis mbt het hoofdhuis, de veranda, het zonneterras en het zwembad en het feit dat het niet op een rotswand ligt, dus het hele stuk grond “vlak” ligt, maakt dat het heel overzichtelijk is en je niet de hele tijd bezig bent met de vraag “waar zijn de kids?”. Maar het grootste pluspunt is toch wel dat het zwembad pal voor het hoofdhuis en de veranda ligt.

Klein nadeel

Klein nadeel van bovenstaande voordelen (mbt vlak en overzichtelijk en geen dodenwegen) is dat je vanaf het terras en veranda geen zeezicht hebt. Voor ons weegt dat “nadeel” absoluut niet op tegen de voordelen en als we de zee of een zonsondergang willen zien dan begeven wij ons met een wijntje richting het dakterras. Daarnaast zijn huizen met zeezicht ook vaak veel duurder geprijsd dus is dat over het algemeen geen optie voor heleboel mensen omdat daarmee met de rest van de wensenlijst het budget vaak zwaar wordt overschreden.

Overtuigd

Wij zijn ervan overtuigd dat er niet veel villa’s op het eiland te huur zijn die aan al deze wensen voldoen en mochten er paar villa’s zijn die dat wel kunnen evenaren dan zitten deze vaak toch in een wat hogere prijsklasse dan de prijsklasse van deze Ibizavilla. Dat komt dus algemeen door het feit dat 90% van de verhuurvilla’s op commerciële basis worden ingezet en er dus winst moet worden gemaakt op de exploitatie wat logisch is alleen de verhuur in ons geval is dus van een hele andere insteek: een bijdrage in de jaarlijkse kosten zoals hypotheek, onderhoud, etc. Dus in prijs/kwaliteit verhouding gekoppeld aan de wensenlijst denken wij dat we redelijk uniek zijn en dat horen we ook vaak terug van mensen die in deze Ibizavilla hebben gezeten, huurders die, voordat wij Ibizavilla “Can Dami” gingen verhuren, in de jaren daarvoor tal van andere villa’s hadden gehuurd maar nergens deze sfeer, het “thuiskomen” gevoel en alle gemakken zijn tegengekomen, of ze moesten veel meer betalen voor zo’n villa.