Over Ibiza

Ibiza behoort tot de balearen en ligt voor de kust van Valencia in de Middellandse zee. De officiële spreektaal is Spaans Op het eerste gezicht lijkt Ibiza veel op andere Spaanse eilanden. Zonnig, in de zomer droog en stoffig, druk en niet wezenlijk anders dan Mallorca of de Canarische Eilanden. Maar schijn bedriegt. Na één dag weet je al dat Ibiza anders is. De bonte mengeling van mensen, het afwisselende landschap, de bijzondere vakantiehuizen en de heerlijke restaurants zorgen ervoor dat je meteen verliefd wordt op Ibiza.

De kleine oppervlakte

Ook de kleine oppervlakte van het eiland heeft een bijzondere charme. De zee is nooit ver weg, afstanden zijn niet groot en er zijn genoeg rustige plekken en stille baaien waar nauwelijks toeristen komen en ook restaurantjes die nog ‘niemand’ heeft ontdekt. Nergens is het zo makkelijk om mensen te ontmoeten als op Ibiza. In de jaren zestig werd het eiland een hippie-paradijs, mede dankzij de tolerantie van de plaatselijke bevolking. Die bijzondere sfeer van openheid en verdraagzaamheid is er nog steeds, op Ibiza is iedereen welkom. Geen wonder dat het van oudsher een kunstenaarseiland is. Vooral in het voor- en najaar kun je in alle rust genieten van de intense geuren en kleuren. Langs de grillige kust van Ibiza vind je prachtige stranden en sfeervolle restaurants.

De hoofdstad

Eivissa (Ibiza-stad) is de hoofdstad van Ibiza. De stad is het hart van het eiland. Eivissa is in de zomer een bruisende stad die 24 uur per dag leeft. De stad heeft de uitstraling van een Spaanse provinciestad uit de jaren `50. In het nieuwe stadsdeel vlakbij La Marina vind je het trendy winkelgebied.