Stranden

Ibiza staat ook bekend om zijn mooie strandjes en idillysche baaien. Van kindvriendelijk tot superhip, van “eenvoudig” tot superdeluxe. Ook wat stranden en strandtenten betreft is ook hier weer: Sky is the limit. Ibiza heeft een totaal van 55 baaitjes/stranden en hieronder de hotspots:

calaconta
Cala Conta

De stranden zijn prachtig, het een populair snorkelgebied, er worden veel watersporten aangeboden en er zijn goede bars. Gelegen aan de westkust.

caladhort
Cala d’Hort

In één woord prachtig! Het is een rustige baai, met zon, zand, goede restaurants en een prachtig uitzicht op het eilandje Es Vedrá. Perfect om te chillen!

calabassa
Cala Bassa
Dit strand is gelegen tussen Cala Conta en Sant Antoni. Cala Bassa is een kindvriendelijk zandstrand.

calavedella
Cala Vedella

Een klein, mooi strandje met helder blauw water in het hart van een kustdorpje. Populair onder gezinnen.

platjadenobossa
Platja d’en Bossa

Dit is het langste zandstrand van Ibiza en het thuishonk van de Bora Bora bar en de Space club. Leuk om een keer te gaan kijken maar geen strand voor met kinderen.

lassalinas
Las Salinas

Las Salinas is ‘The Place To Be’ van Ibiza. Een mooi lang zandstrand met diverse hippe strandtenten, waaronder de Jockey Club en Malibu.

calajondal
Cala Jondal

Mooi strand in het zuiden van Ibiza, je vindt daar veel bekende strandtenten: Blue Marlin, Tropicana, Jemanja (hele jaar open).

calatarida
Cala Tarida
Mooi strand aan de westkust, kindvriendelijk maar wel meestal erg druk in het hoogseizoen.

calamoli
Cala Moli

Gelegen aan de westkust van het eiland ligt de mooie rustige baai.